Loading

ALU STOLARIJA

Aluminijumska stolarija, alu stolarija, roletne, komarnici - izrada po meri

 

Galerija

 

Aluminijumska stolarija - aluminijumski prozori, su izrađeni od konstrukcijskog materijala, i kao takavi su pogodniji za samu izradu prozora i vrata većih dimenzija od stolarije koja je izrađena od drveta. Međutim, kako metal dobro provodi toplotu ( loš je izolator), tako aluminijumski prozori imaju loša izolaciona svojstva. Tako je došlo do ideje za proizvodnju aluminijumskog profila sa termo-prekidom, čime su poboljšane njegove toplotne i zvučno izolacione karakteristike. Takođe je sigurno da one još uvek nisu tako dobre kao PVC -a. Ipak, mišljenja stručnjaka i dalje potvrđuju da je aluminijumska stolarija (pogotovo vrata) nezamenjiva kod poslovnih prostora kao i kod visoko frekventnih prostora, a gde su mehanička svojstva prioritetnija od termo-izolacionih. Znači, kada je za zastakljivanje potrebna lagana konstrukcija, velika čvrstoća i postojanost - aluminijumska stolarija se ipak stavlja na prvo mesto. Cene aluminijumske stolarije su dosta veće nego pvc stolarije pa se prilikom odabira stolarije treba dobro informisati šta nama zapravo treba i šta nas zadovoljava.

Aluminijumska stolarija i aluminijumski prozori mogu biti izrađeni od plastificiranih ili eloksiranih profila. Plastifikacijom aluminijuma dobijamo mogućnost bojenja u bilo koju boju prema RAL karti. Prilikom plastifikacije profil se prvo moraju dobro očistiti. Nakon čišćenja se farbaju u željenu boju elektrostatičkim pištoljem pomoću boje u prahu i na kraju se se suše u peći na 180 °C. Plastifikacijom postižemo veću otpornost na fizičke uticaje, koji kasnije mogu oštetiti sam profil. Eloksaža je postupak koji materijal prvenstveno štiti od korozije i daje mu posebnu metaliziranu boju. Ovaj metod zaštite ima nešto uži izbor boja, ali moramo priznati da su te boje dosta popularne zbog same njihove atraktivnosti. Najčešće boje su bronzana, zlatna ili boja prirodnog aluminijuma.Takođe profile možemo podeliti na profile sa termo prekidom i na profile bez termo prekida (hladan profil). Moramo imati na umu da to nije jedina podela koju treba sagledati prilikom nabavke aluminijumske stolarije. Moramo voditi računa i o debljini profila, a koja itekako utiče na samu stabilnost prozora a isto tako i na toplotnu i zvučnu izolaciju, što nem je ustvari i najbitnije prilikom zamene stolarije.
Aluminijumska stolarija je važan i kreativan deo fasade koja svojom veličinom i oblikom ulepšava sam izgled objekta. kako di prozori bili funkcionalni oni nam moraju omogućiti vrlo kvalitetno provetravanje, davati nam dovoljno prirodne svetlosti u prostoru, ai moraju nas i zaštititi od spoljne okoline koja nas okružuje.
Sa preko 30 godina iskustva Alumil je možemo slobodno reći jedna od najrazvijenijih i jedna od najpoznatijih kompanija u oblasti proizvodnje i distribucije aluminijumskih sistema. "Alumil" prozvodi su testirani i sertifikovani od više međunarodno priznatih laboratorija i instituta.
U našem preduzeću se možete opredeliti za jedan od sledećih prifila:
- Alumil serija M11000 (sa termo mostom)
- Alumil serija M9300/M9400 (bez termo mosta) - hladan profil

U svakom trenutku na osnovu vaših dimenzija u našem preduzeću možete dobiti okvirne cene cene aluminijumske stolarije, kao i kompletno urađenu ponudu koja sadrži sve detalje prikazane u elektronskom formatu. Ukoliko vam predložena ponuda i cene u načelu odgovaraju, naši majstori će u vrlo kratkom roku izaći kod vas na lice mesta i izvaditi konačne - prave mere po kojima bi se kasnije uz vašu saglasnost izradila stolarija, a sve to uz pomoć našeg osoblja oko odabira samog profila, načina otvaranja, vrste ostakljenja i slično.
Ugradnja aluminijumskih prozora i vrata je takođe faza koju vam možemo ponuditi. Naše osoblje će vam pomoći pri odabiru nekoliko boja profila (po vašem izboru).
Aluminijumski prozori su vaš pogled na svet.

Alumil M11000 sa termoprekidom (klikni na link).

Alumil M9400 bez termoprekida (klikni na link).

 

NOVOSTI:

- CLIMA GUARD SOLAR

- ELEGANTNI PVC PROFIL

- KADA JE VREME ZA NOVE PROZORE

- ROLETNE - ZNAČAJ I PODELA

- NAJBOLJA ZAŠTITA OD LETNJIH NAPASTI - KOMARNICI

- VRSTE STOLARIJE I DRVO ALUMINIJUM STOLARIJA

- NISKOEMISIONO (LOW E) STAKLO

- ERA MODERNE TEHNOLOGIJE - PAMETNO STAKLO

- PASIVNA KUĆA I PVC PROZORI

- OKAPNICE I PODPROZORSKE DASKE

- PVC ACTIV PILOT OKOV

Galerija

newsletter

Prijaviti se na nasu Mail listu, kako bi bili obavesteni o nasim novim proizvodima i akcijama!