Loading

ZATVORILI STE PROZOR ILI NISTE?

ZATVORILI STE PROZOR ILI NISTE?

 

Koliko puta vam se desilo da u trku za svakodnevnim obavezama niste sigurni da li ste ugasili peglu, zaključali vrata, ugasili šporet ili zatvorili prozor? Čak i da ste samo jednom imali ovo iskustvo, sigurno nećete zaboraviti kako ste se osećali u tom momentu. Pored straha i nelagodnosti kroz koje ste prošli, izgubljeno vreme za povratak kući, pravdanja šefu zbog kašnjenja posao, cimanje rođaka da provere stanje stvari, više su nego dovoljni razlozi da ovaj događaj dobro zapamtite.

 

 

Budući da živimo u eri savremene tehnologije i pametnih uređaja, njihova primena je svakim danom sve rasprostranjenija, pa tako i u svetu prozora i vrata. Uviđajući problem savremenog načina življenja, u prevodu višestruko završavanje obaveza, Winkhaus je pokušao da koristeći savremene oblike tehnologije, napravi proizvode, koji će pojednostaviti i olakšati svakodnevni život.

 

 

Jedan od proizvoda jeste uređaj koji koristi EnOcean bežičnu tehnologiju. Ova tehnologija funkcioniše po principu napajanja sakupljanjem energije. Koristi se u razvoju sistema za automatizaciju, logistici, pametnim kućama,...

Povezivanjem bežičnog kontakta, putem aplikacije, sa pametnim telefonom, korisnik uvek ima uvid šta se dešava sa prozorom. Drugim rečima dovoljno je samo da pogledate u ekran vašeg telefona, da biste bili sigurni da li je prozor otvoren ili zatvoren. Verovatno sada mislite „Ok, ali kako će mi pomoći ako je otvoren?" Višestruko, a evo i zašto.

Prva stvar jeste - rešenje nedoumice. Odmah ćete znati da li je prozor otvoren ili ne. Ukoliko ste ga zatvorili, što istina i bude u većini slučajeva, lagano nastavljate sa svojim obavezama. Jedan stres manje. Ako ste pak zaboravili, to ćete saznati vrlo brzo, verovatno već kod izlaznih vrata. Kako? Jednostavno. Ovaj Winkhaus proizvod može se povezati sa drugim uređajima u kući. Primera radi, ukoliko prozor ostane otvoren, prilikom zatvaranja ulaznih vrata, bićete obavešteni o tome. Prema tome sindrom zaboravljanja - eliminisan.

 

 

Ovaj jednostavni sistem štedi i vašu energiju. Ukoliko prozor ostane otvoren, automatski dolazi do gašenja grejanja i sprečavanja odliva energije. Istina, biće vam hladno kada dođete, ali bar nećete morati još i da platite tu hladnoću.

Sigurnosna zaštita je još jedna od prednosti ovog proizvoda. Ukoliko dođe do provale i razbijanja prozora, automatski se pali rasveta i aktivira alarmni sistem. Obećavajuće, nema šta.

Ovaj uređaj se montira na unutrašnjoj strani krila prozora ili na samom oknu prozora. Upravo od načina montiranja, razlikuju se dve vrste ovog uređaja. Prvi koji u sebi ima bateriju i koja se može koristiti 5 godina i drugi koji koristi solarnu energiju za nesmetani rad naredna 24 sata.

Winkhaus je jedan od svetskih lidera u proizvodnji okova, što potvrđuje i stalno ulaganje u nove proizvode koji prate savremene tokove. Za sada ovaj bežični sistem praćenja prozora vezan je za pametne kuće, što je ujedno, ako se to može tako nazvati, mana.

Cilj ovog teksta bio je upoznavanje sa razvojem na polju PVC stolarije, kao i drugih vrsta prozora i vrata.

Kako vam se čini ova novina? Da li, nakon ovog teksta, mislite da su nam smart proizvodi narušili rutinu života ili ste ipak za njihovo korišćenje. Pišite nam vaše poglede na nove proizvode, šta je to što vam se dopada, a šta ne. Kao i uvek, tu smo za komunikaciju putem smart uređaja ili tradicionalno u našim prodajnim salonima.

 

Za Talaris, Snežana Trtica Graovac

newsletter

Prijaviti se na nasu Mail listu, kako bi bili obavesteni o nasim novim proizvodima i akcijama!